Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ... ΕΞΟΡΥΞΗ!


Εδώ θα μάθετε πώς η S&B διαφημίζει τις δραστηριότητές της
υποστηρίζοντας ότι
η εξόρυξη μπορεί να είναι συμβατή με τη
ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
"Στη Μήλο, την ίδια μέρα, 200 περίπου μικροί μαθητές των προνηπίων, των νηπιαγωγείων και της Α’ και Β’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νησιού, συμμετείχαν σε εκδήλωση με θέμα τη Βιοποικιλότητα, που διοργανώθηκε στο «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου-Γ. Ηλιόπουλος». Η εκδήλωση, σχεδιάστηκε από εξειδικευμένο συνεργάτη με στόχο, παιδιά πολύ μικρής ηλικίας να κατανοήσουν βιωματικά την άμεση σχέση της βιοποικιλότητας με την ισορροπία της ζωής στον πλανήτη." Απο τα "Μηλέικα Νέα" 


Και εδώ...
http://vimeo.com/8735978
θα δείτε γιατί
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ
αρκει να το δείτε... ΟΛΟ
Είναι ένα φιλμάκι που διαρκεί μόλις 47 λεπτά αλλα ζητάει την προσοχή σας.

Μόλις τελειώσει θα είστε απίστευτα σοφοί
και απόλυτα πεισμένοι για το 
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,
αργα ή γρήγορα...


Αναρωτιέμαι:
Εκείνοι που έστειλαν τα 200 παιδάκια στην "εκδήλωση",
δηλαδή οι δάσκαλοί και οι νηπιαγωγοί,
είπαν κάτι -και τι;-
σ' αυτά τα αγγελούδια...
Είτε πριν, είτε μετά...
Θα μου απαντήσει άραγε κανείς;
Έστω και ανώνυμα;;;;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν έχω αρχίσει να γερνάω, άρα δεν βλέπω και δεν ακούω καλά, ή αν έχω αρχίζει να χαζεύω. Έτυχε, και λέω έτυχε γιατί δεν εργάζομαι σε καμία εταιρεία, να δω αυτή την "παράσταση", δεν άκουσα πουθενά μα πουθενά να αναφέρεται η λέξη εξόρυξη. Άλλα πράγματα είδα και άκουσα εγώ. Εσείς αλήθεια τα ακούσατε? Τα είδατε? Είσασταν αλήθεια εκεί? Αν δεν είσασταν τότε πως βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα για το τι έγινε? Πραγματικά θα με κάνετε να τρέχω στους γιατρούς... Οϊμέ είμαι μόλις τριάντα , δεν ακούω δεν βλέπω και έχω αρχίσει να χαζεύω. Πέρα όμως από τα αστεία, ευελπιστώ να κυκλοφορήσει κάποιο βίντεο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση
έτσι ώστε να μάθετε και εσείς τι είπαν και τι έδειξαν στα παιδιά. Δυόμιση ώρες εκδήλωση δεν μπορώ να σας την περιγράψω εδώ. Ακόμα όμως και αν το έκανα θα παραδεχόσασταν το λάθος σας ?

ΤΑ21ΜΗΛΟΥ είπε...

Αγαπητέ φίλε ή φίλη, θέτετε ερωτήματα στα οποία δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Αν, όπως λέτε, είστε τριάντα ετών και δεν διαθέτετε τους στοιχειώδεις “αποκωδικοποιητές” που κατά κόρον θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει η γενιά σας στις επερχόμενες δοκιμασίες που περιμένουν την ανθρωπότητα, το μόνο που με θλίψη παραδέχομαι είναι ότι η γενιά μου, η γενιά του πολυτεχνείου, δεν έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για σας: Δεν επιτάχυνε την ανατολή ενός καινούργιου κόσμου παρά μόνο, ίσως, οδηγώντας τον παλιό στα όρια της παραφροσύνης του. Κατά συνέπεια, είναι η γενιά σας που πρέπει να δώσει πρόσωπο στο αύριο και κυρίως να εξασφαλίσει ότι θα υπάρξει ένα αύριο.
Είναι καιρός λοιπόν, κατά την ταπεινή μου άποψη, είτε να αναθεωρήσετε το χιούμορ σας είτε να επανεξετάσετε σοβαρά τον τρόπο με τον οποίον ερμηνεύετε τον κόσμο.
Απο τη μεριά μου ευχαρίστως να προσφέρω, ως πρόσκληση σε προβληματισμό, τη μικρή βοήθεια που μπορώ, αν όντως την έχετε ανάγκη:
Η S&B πραγματοποίησε την εκδήλωση στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας των ορυκτών. Αν κατά την “παράσταση”, όπως πολύ εύστοχα αν και όχι εσκεμμένα φαντάζομαι οτι ονομάζετε, δεν ειπώθηκε λέξη για την εξόρυξη σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, είναι θέμα στρατηγικής της επικοινωνίας.
Από την πλευρά τους, πολύ ορθά έπραξαν:
1.Μια αναφορά στην εξόρυξη θα έπρεπε, αναπόφευκτα, να είναι “υπερασπιστική” απέναντι στα χτυπήματα που καταφέρνουν στο περιβάλλον. Αλλά τα παιδάκια δεν μπορούν και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε συζητήσεις που καταλήγουν σε ερωτηματικά.
2. Αντίθετα, στο μυαλό αυτής της ηλικίας της αθωότητας, κάποιος δεν μπορεί να λέει κάτι και να κάνει κάτι άλλο. Άρα, η “θετική” εικόνα στην οποία έχουν απόλυτη ανάγκη να επενδύσουν εταιρείες όπως η S&B για να ελαχιστοποιούν τις κοινωνικές αντιδράσεις, επιτυγχάνεται όχι με ορθολογικό αλλά με υποδόριο τρόπο. Οι καιροί της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού πέρασαν ανεπιστρεπτί και τα όπλα είναι πλέον άλλης φύσεως.
3. Όμως στην αντίστοιχη εκδήλωση που κάνουν στη Φωκίδα, αλλά για παιδιά της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού αυτή τη φορά, επιλέγουν να φωτίσουν άπλετα το αντικείμενο του... πόθου τους: «Γνωριμία με τον Κόσμο του Βωξίτη»! Εγώ λέω ότι κάτι ξέρουν αυτοί...

Αλλά δεν μου είπατε, το φιλμάκι που προτρέπω, το μελετήσατε?
ΥΓ Προς πλήρη σας ενημέρωση ή... υπενθύμηση:
www.mineralsday.eu.
www.mineralsday.eu/events/greece/
www.mileikanea.gr/eidiseis/epikairotita/1106-sab-evropaiki-hmera-orykton

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά το αν διαθέτω τους στοιχειώδεις "αποκωδικοποιητές" ή όχι
σαφώς και δεν είσαστε σε θέση να γνωρίζετε, όχι γιατί δεν με ξέρετε αλλά κυρίως γιατί διαφέρουν ριζικά από τους δικούς σας(αν είχαμε τους ίδιους μάλλον πρόβλημα θα υπήρχε, βλέπετε εμείς πρέπει να σπάσουμε διαφορετικούς κώδικες)
Βλέπω και ερμηνεύω τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο που ίσως δεν μπορείτε να κατανοήσετε μα κυρίως δεν μπορείτε να δεχτείτε μια και είναι διαφορετικός από τον δικό σας.
Προβληματίζομαι, ναι, αλλά όχι για το πια "προπαγάνδα" θα υπερισχύσει, η δική τους(όπως λέτε), ή η δική σας (γιατί και εσείς αυτό δεν κάνετε, δεν παρουσιάζετε ένα μήνυμα με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσετε ένα συγκεκριμένο σκοπό;).Προβληματίζομαι για το μέλλον, όχι τόσο για το δικό μου αλλά για αυτό των απογόνων μου (αν ποτέ αποκτήσω).Προβληματίζομαι για το αν θα μπορέσω να δω ποτέ κοινωνίες να συμβιώνουν ειρηνικά και αλληλέγγυα. Προβληματίζομαι για το αν θα μπορέσω να πετάξω ποτέ από πάνω μου τα χρέη που μου φορτώσατε (η δική σας μα και η προηγούμενη από τη δική σας γενιά). Προβληματίζομαι που δώδεκα χρόνια τώρα προβληματίζομαι και δεν ονειρεύομαι. Προβληματίζομαι που πάντα στο ερώτημα "τις πταίει;",ακολουθεί πάντα η απάντηση "φταίνε οι άλλοι". Προβληματίζομαι για το τώρα , για το σήμερα, για το αύριο και φοβάμαι, φοβάμαι ότι κάποιοι μου στερούν το αύριο.
Γι' αυτό λέω όχι, όχι δεν μπορώ να δέχομαι "αμάσητο" ότι μου δίνουν , δεν μπορώ να δεχτώ τις "γραφικές απόψεις" που στηρίζονται στο "πάντα φταίνε οι άλλοι". Λυπάμαι, προτιμώ να έχω τις δικές μου ακόμα και αν είναι λάθος. Το να έχω δικές μου απόψεις εξάλλου είναι αναφέρετο δικαίωμά μου (ακόμα τουλάχιστον). Δυστυχώς όμως, σε αυτό το νησί, όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις "εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα" (το διαβάσαμε και αυτό).
Όσων αφορά το φιλμάκι, (προσωπικά θεωρώ άστοχη εάν όχι "προπαγανδιστικά" εσκεμμένη την επισύναψή του εδώ), δεν μου λέει κάτι καινούργιο. Ένας σκεπτόμενος, υποψιασμένος αλλά και με "λίγες" γνώσεις οικονομικών άνθρωπος, τα γνωρίζει να μη σας πω ότι τα έχει διδαχτεί κιόλας. Δεν χρειαζόμουν ένα πραγματικά κακόγουστο βίντεο, το οποίο προσπαθεί να περάσει πολλά περισσότερα κρυμμένα μηνύματα από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε, για να τα μάθω.
Τέλος δεν βρίσκεται κάπως άδικο να μας καλείτε να λύσουμε προβλήματα που "εσείς" δημιουργήσατε ; Καλείτε τους νέους και όσους ακόμα διαθέτουν πάθος και ελπίδα "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα" ;Μα γιατί ; "Εσείς" τι κάνατε τόσα χρόνια ; Δεν είχατε τον χρόνο να δράσετε; Δεν είχατε τον χρόνο να πράξετε ;
Εγώ πάντως είμαι εκεί, είμαι εδώ, θα είμαι παντού και θα αγωνίζομαι όπως και όποτε χρειαστεί. Γιατί αν δεν αγωνιστώ θα φταίω ΕΓΩ και όχι οι άλλοι. Αρκετά πια, βαρέθηκα, βαρεθήκαμε, τα 36 χρόνια της μεταπολίτευσης σας, που μόνο από παχιά λόγια , ψέματα, τσιτάτα, μίζες, βολέματα και εγωκεντρισμό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια σε ποιο ερώτημα είσαστε αναρμόδιος (η αγαπημένη λέξη των Ελλήνων) να απαντήσετε; Στο αν είσασταν εκεί ; Στο αν ακούσατε ; Στο αν είδατε ; Ή στο αν θα παραδεχτείτε το λάθος σας ; Μάλλον για τα συγκεκριμένα ερωτήματα είστε ο καθ ύλην αρμόδιος. Δεν είσαστε ;

ΤΑ21ΜΗΛΟΥ είπε...

Κι εγω ποβληματίζομαι, αν θα πρέπει να σας απαντήσω και πως. Πριν αποφασίσω αν θα αναρτήσω καμια εικοσαριά σελιδες για χάρη σας, θα σας παρακαλέσω να ξαναδιαβάσετε με προσοχή τα όσα γράψατε. Ως τότε, θα είμαι στην κάτω πλατεία του Σύνταγματος, ακολουθώντας νέους όπως εσείς στην έμπρακτη αναζήτηση της ώρας που οι κοινωνίες θα ζουν ειρηνικά και αλληλέγγυα.
Όπως βλέπετε, στα όνειρα ταυτιζόμαστε απολύτως. Κάτι είναι κιαυτό...

Ανώνυμος είπε...

Kώστα,τον έχουν στήσει αυτόν. Τόση πρεμούρα, γιά την υπεράσπιση της S&B? Aσε που μπορεί και νάναι, καμμιά Εβδομηνταριά χρονών.Τουλάχιστον, δεν βρίζει. Αγαπητέ Κύριε, σας συστήνω να διαβάσετε, το βιβλίο του ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΡΟΖΕΝΤΑΛ "ΣΤΟΧΟΣ, Η ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ", γιά να πάρετε μιά μυρουδιά πώς στήνεται το παιχνίδι, από τους ισχυρούς. Εκτός και εάν σείς, είστε-πολύ πιθανόν-ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύκολα βγάζετε συμπεράσματα αγαπητέ Ανώνυμε. Το μόνο που θα σας απαντήσω είναι ότι παίσατε έξω σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η ανωνυμία μου, αναφέρεται με δεικτικό τρόπο από σας και επειδή σείς πρώτος απαντήσατε στον blogger, με ωραιοποιημένο και απολύτως στημένο τρόπο, βρείτε το θάρρος να βάλετε το όνομα σας και την ΙΔΙΟΤΗΤΑ σας και επιτόπου και μέσα στην ίδια μέρα, θα δείτε και το δικό μου. Γιά να δούμε, πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΧΙΚΩΣ ΑΝΩΝΥΜΕ.