Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ













«Αγαπητέ Δήμαρχε, από τις 25 Αυγούστου 2011 έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο «Εθνικής Πολιτικής της Χώρας για την Αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου». Προκειμένου η Μήλος να μην απουσιάζει από τη διαβούλευση αυτή, που λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός, σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα των νέων όρων αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου.

Οι κρίσιμες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα έχουν καταστήσει επίκαιρο το ζήτημα της εντατικότερης εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει στροφή σε κατεύθυνση εφοδιασμού των χωρών μελών της από ευρωπαϊκές πηγές (πρωτοβουλία Verheugen, δεύτερος πυλώνας). Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι εύλογο να ανησυχούμε ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση κοιτασμάτων στην Μήλο ακόμη και εντός των περιοχών Natura, με επιπτώσεις στο περιβάλλον, ανατροπή της ισορροπίας τουρισμού/βιομηχανίας και οριστική μετατροπή της Μήλου σε βιομηχανικό νησί.

Για τους λόγους αυτούς, ζητώ από εσάς Δήμαρχε να καλέσετε σε συνέλευση τους φορείς του νησιού, αλλά και τους πολίτες, για να γίνει ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα και να εκφραστούν ισότιμα όλες οι απόψεις. Η συμμετοχή των πολιτών στα περιβαλλοντικά ζητήματα έχει θεσμοθετηθεί από την Σύμβαση του Aarhus, με την οποία έχει πλέον εναρμονιστεί και η ελληνική νομοθεσία.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Καβαλιέρος
Δημοτικός Σύμβουλος»

Ιστορικης σημασιας πρωτοβουλια.
Η μηλέικη κοινωνία, ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι έχουν πραγματικά καταλάβει το αυτονόητο: Ότι μαζί με τους νέους όλης της γης, κρατούν στα χέρια τους μια ετοιμοθάνατη ανθρωπότητα. Μια ανθρωπότητα που γονατίζει κάτω από το βάρος της πιο άγριας και αναίτιας βαρβαρότητας . Αναίτιας γιατί σήμερα διαθέτουμε τα τεχνολογικά μέσα και τ...ην επιστημονική γνώση που θα μπορούσε να προσφέρει σε όλο τον πλανήτη ειρήνη, υγεία, αξιοπρέπεια και ευημερία.
Και όμως, φτάσαμε στο σημείο να εκλιπαρούμε για τα αυτονόητα: Οι κόποι μιας ζωής καταλήγουν στις τσέπες φριχτών ανθρώπων, τα όνειρα που δικαιούμαστε στη μια και μοναδική ζωή που ζει ο καθένας μας ποδοπατημένα από αυτούς, τη λαχτάρα να δούμε τα παιδιά μας να προκόβουν σφαγμένη από τους ίδιους και τους ίδιους και τους ίδιους!!!
Και όλα αυτά, αυτά τα αχόρταγα θηρία, τα ονομάζουν ΜΟΝΗ ΟΔΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!
Αλλά τη σχέση έχουν αυτά με την πρόταση Καβαλιέρου;
Η πρόταση Καβαλιέρου, με αφορμή τη συζήτηση για το μεγαλύτερο καρκίνωμα της ανθρωπότητας που είναι η αδηφάγα εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, ανοίγει δρόμους που μπορούν να μας πάνε μακριά, πολύ μακριά, εκεί που ίσως αχνοφέγγει κάποιο φως, ποιός ξέρει... Από εμάς εξαρτάται.
Γιατί εντέλει, εμείς, που ξέρουμε πια, με χίλιους τρόπους και από χίλιες πηγές, σε τί φριχτό μέλλον οδηγούμε τα παιδιά μας
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ για ότι συμβεί από 'δω και πέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: