Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


1. ΜΝΗΜΟΝΙΟ & ΧΡΕΟΣ
Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος. Μη αναγνώριση του απεχθούς, επαχθούς, παράνομου και καταχρηστικού μέρους του.
Διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων, αποζημιώσεων θυμάτων και επιστροφή κατοχικού δανείου από την Γερμανία. Αναγκαστική εκτέλεση των αποφάσεων των δικαστηρίων που έχουν δικαιώσει την Ελλάδα.
Έξοδος της Τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ) από την Ελλάδα. Κατάργηση μνημονίου, δανειακής σύμβασης, μεσοπρόθεσμου και των αντιστοίχων εφαρμοστικών νόμων τους.
Δεν πωλείται ή παραχωρείται προς εκμετάλλευση η δημόσια περιουσία είτε έναντι χρέους είτε έναντι μελλοντικών διαπραγματεύσεων για περαιτέρω δανεισμό.
2. ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ
Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας
Σχηματισμός επιτροπών διερεύνησης όλων των συμβάσεων που συνήφθησαν μεταξύ δημοσίου και τρίτων από την μεταπολίτευση και μετά.
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δίκαιη κλιμακωτή φορολόγηση όλων των πολιτών βάσει εισοδήματος. Άυξηση του αφορολόγητου εισοδήματος σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Πλήρης κατάργηση έμμεσων φόρων (πχ, ΦΠΑ) σε είδη πρώτης ανάγκης και σημαντική μείωση των υπολοίπων συντελεστών με εξαίρεση αυτών των ειδών πολυτελείας.
Έλεγχος περουσιακών στοιχείων όλων των υψηλών εισοδημάτων (αλλά και πολιτικών, δημοσιογράφων, κάθε δημοσίου προσώπου με θέση ευθύνης) με πραγματικό "πόθεν έσχες" και ιδιαίτερη βαρύτητα στο "έσχες".
Υποχρεωτική δημοσιοποίηση μετοχολογίου off-shore εταιρειών. Φορολογική εξομοίωσή τους με το φορολογικό καθεστώς των υπολοίπων.
Έλεγχος καταθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, δήμευσή τους σε περίπτωση παράνομης απόκτησης.
Μειώσεις των βουλευτικών αμοιβών σε ένα λογικό επίπεδο. Μικρό, σταθερό επίδομα για υποχρεωτική συμμετοχή σε επιτροπές.
Καταγραφή και φορολόγηση της πραγματικής εκκλησιαστικής περιουσίας. Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.
Καθορισμός κατώτερου βασικού μισθού και σύνταξης που θα εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Απαγόρευση κάθε συμμετοχής σε διαγωνισμούς ανάληψης δημοσίων έργων στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Απαγόρευση συμμετοχής off-shore εταιρειών σε ΜΜΕ.
4. ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΒΟΥΛΗ
Σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης
Εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής
Συνταγματική κατοχύρωση της συλλογής υπογραφών για διενέργεια δεσμευτικών δημοψηφισμάτων.
Θεσμοθέτηση των Λαϊκών Συνελεύσεων σε όργανα ελέγχου και καθορισμού πολιτικής. Όλες οι αποφάσεις να εγκρίνονται από τις Λαϊκές Συνελεύσεις.
5. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πλήρης Ανεξαρτησία της Δικαστικής Εξουσίας από Εκτελεστική-Νομοθετική
Κατάργηση του "τρομονόμου" και του ιδιωνύμου.
Αυξημένη συμμετοχή των πολιτών ως ενόρκων σε κάθε δίκη
6. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Αναδρομικός έλεγχος από ανεξάρτητη, κληρωτή και άμεσα ανακλητή επιτροπή από ειδικούς αλλά και λοιπούς κοινωνικούς φορείς του πόθεν έσχες, μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας, καθώς και άρση τραπεζικού και κάθε είδους απορρήτου όσων έχουν αποκτήσει βουλευτικό αξίωμα, υπουργών, υφυπουργών, δικαστικών υπαλλήλων, συμβούλων κυβερνώντων κομμάτων, διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ, δημάρχων, νομαρχών, μελών των διοικητικών συμβουλίων όλων των συνδικαλιστικών σωμάτων των ΔΕΚΟ (ΓΕΝΟΠ κλπ) καθώς και ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων, ανώτερων στρατιωτικών, ανώτερων αστυνομικών, μελών διοικητικών συμβουλίων τραπεζών, ανωτέρων κληρικών που έχουν περάσει από Διαρκή Ιερατική Σύνοδο, από την μεταπολίτευση και μετά. Δήμευση περουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται από δηλωμένα εισοδήματα.
7. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
Απαγόρευση της ιδιωτικής ασφάλισης σε Υγεία, Πρόνοια, Συντάξεις
Καθορισμός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε οικογένεια ανάλογα με το μέγεθος της.
8. ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών και δυνατότητα δημιουργίας και/ή εξαγοράς τραπεζών από δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Διαφάνεια στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Απαίτηση να δημοσιευτούν όλα τα στοιχεία και οι συναλλαγές της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και να δοθούν ονομαστικά στην δημοσιότητα τα φυσικά πρόσωπα των μετόχων της Τράπεζας.
9. ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Στροφή στις παραγωγικές διαδικασίες στον πρωτογενή, αρχικά, τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κλπ) αλλά και στον δευτερογενή τομέα (μεταποίηση τοπικής παραγωγής, δημιουργία ελαφριάς βιομηχανίας ή εξόρυξη ορυκτού πλούτου).
Χρηματοδότηση και ενίσχυση της έρευνας.
10. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αειφόρος και βιώσιμη ανάπτυξη
Διαχείριση απορριμάτων με ανακύκλωση και σεβασμό στο περιβάλλον μόνο από δημόσιους και/ή δημοτικούς φορείς.

Απο το επισημο site της πλατειας Συνταγματος:
Βασικά αιτήματα 10 σημείωνΔεν υπάρχουν σχόλια: