Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ!...

Caravaggio: "Ο Άγιος Ματθαίος και ο Άγγελος"

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
της τοπικής άρχουσας τάξης κόντρα στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Καβαλιέρο, που...
- Αποτόλμησε να μεταδώσει τη φωνή του επικεφαλής της Βαρυτίνης Θανάση Κεφάλα να ζητά διακοπή της βιντεοσκόπησης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όταν επρόκειτο να συζητηθεί θέμα της εταιρείας (που είναι, αλήθεια, οι καιροί που η ζωντανή μετάδοση των ΔΣ ήταν θέμα... ημερών?).

-Αντιπολιτεύεται επί της ουσίας.
- Προωθεί την ιδέα της αναμέτρησης του τουρισμού με την εξόρυξη.
- Έχει ως μπούσουλα τον μαρξισμό "παλαιάς κοπής" ενώ "ο Οδυσσέας", ως γνωστόν, δεν είναι υπέρ του... κρατικού καπιταλισμού!

Ο δήμαρχος έχει βρεθεί στα στενα "απ' όλες τις μπάντες" και πρέπει να βρει λύσεις πριν "εκτεθεί ανεπανόρθωτα". Οι νουθεσίες του προς Καβαλιέρο έκαναν να γελάσει ο κάθε πικραμένος. Αλλά η "βοήθεια" ήρθε από τους το Σωματείο Ιδιωτικών Εργαζομένων Μήλου - τους οδηγούς των φορτηγών, αν καταλαβα καλα:
Με μια επιστολή στ' αλήθεια πολύ επικίνδυνη, αφού κινείται στο ύφος του "δόγματος του σοκ" γνωστού σ' εμάς από πολύ παλιά.
Πολλά λέει ευθέως και άλλα τα υπονοεί:
1) Το περιβάλλον στην πραγματικότητα δεν είναι παρά αξεσουάρ του τουρισμού.
2) Τώρα που βρισκόμαστε σε κρίση, η προστασία του περιβάλλοντος είναι τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη.
3) Τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι προβλήματα πολυτελείας, με τα οποία ασχολούνται μόνον όσοι έχουν χρόνο και χρήμα...
4) Η μοίρα της Μήλου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη μοίρα της εξόρυξης! και άρα...
5) Το περιβάλλον "καλό και επιβεβλημένο είναι" να μας απασχολεί όσο δεν απειλεί την μοίρα της εξόρυξης (με την οποία είναι άρρηκτα δεμένη η δική μας μοιρα!).
Όποιος αντιστέκεται στα σχέδια της εξόρυξης είναι... "μειοδότης"! (να τον πούμε προδότη να ξέρουμε τί λέμε?)
7) Η πλειοψηφία έχει πάντα δικιο (... αρχαίο και σοφό αυτό!)
8) Η αντίδραση στα σχέδια της εξόρυξης υπονομεύει την ύπαρξη του Εργατικού Κέντρου. (μη χειρότερα!)
9) "Δις εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού..." Τί ακριβώς εννοείτε παληκάρια? Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του Καβαλιέρου -με δημοκρατικές διαδικασίες!- είναι πρόσφατη. Ή μήπως κάνω λάθος?
10) Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι θέσεις εργασίας. Για τις οποίες, το απόλυτο κριτήριο είναι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές των εταιρειών εξόρυξης!
Μοναδικό μέλημα αυτών των ανθρώπων, όπως σαφώς δηλώνεται στην επιστολή, είναι να διασφαλίσουν, για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αυτές τις θέσεις εργασίας. Κανένα κόστος -που ενδεχομένως προκύψει- δεν φαίνεται ικανό να τους κάνει να το ξανασκεφτούν. Ούτε και (ακόμα περισσότερο!) να μπουν στον κόπο να σκεφτούν άλλους τρόπους να εξασφαλίσουν μεροκάματο, που να μη στρέφεται ενάντια στο σύνολο και το μέλλον του νησιού -στα ίδια τους τα παιδιά και τα εγγόνια δηλαδή! Αυτές τις σκέψεις και τις... αρμοδιότητες, τις αφήνουν στον εργοδότη τους!
11) Στην τελευταία φράση ("Διαλέξτε λοιπόν πρόεδρε ότι νομίζεις ότι μπορείς να εκπροσωπήσεις, διαφορετικά φεύγοντας ο τελευταίος να κλείσει τη πόρτα") έχει δοθεί όλη η προσοχή, ώστε να είναι δημοσιεύσιμη η επιστολή.
..........................................................
Μεγάλη απόσταση με χωρίζει από τον Αντώνη Καβαλιέρο και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Το λέω προς άρση οποιασδήποτε παρανόησης των προθέσεών μου. Αλλά η διαχωριστική γραμμή απο μεθόδους και "πόζες" που έρχονται από πολύ σκοτεινές εποχές, πρέπει να χαραχτεί ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΗ!Απο όλους μας, ατομικά και συλλογικά!
 ...........................................................
Ο πανικός που δημιουργεί η απειλή της ανεργίας στη Μήλο αποτέλεσε πάντα την αιχμή του δόρατος της εξόρυξης.
Γιαυτό, δε θα σταθω σε εξηγήσεις και... αναλύσεις πάνω στο θέμα.
Έχει καταντήσει θλιβερό και εξοργιστικό συγχρόνως.
Τους νέους άνθρωπους που υπογράφουν, μέσω του ΔΣ τους, αυτή την επιστολή, πριν επιδοθούν σε φραστικούς και άλλους τσαμπουκάδες,
θα ήθελα να είχα τον τρόπο να τους παρακαλέσω να σκεφτούν, αν το μυαλό τους και τα μπράτσα τους (μαζί με όλων μας τα μυαλά και τα μπράτσα!) είναι αρκετά δυνατά για να σηκώσουν "παντιερα", μια και μόνη απάντηση προς τους εργοδότες: "ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!"


Δεν υπάρχουν σχόλια: